Oglinda

Vreau să am și eu unghii cu gel, vopsite strident în nuanțe care țipă după atenție.

Vreau o culoare pe care să fie invidioși purtătorii de veste de la construcții drumuri și poduri.

Vreau să bat cu ele în touch screen-ul telefonului scump, echipat cu un case plin de diamante sclipicioase și, eventual, roz.

Vreau să-mi introduc tacticos o țigară slim între buzele colagenate, în timp ce stau la terasă cu prietena mea cea mai bună, la un mocaccino. Vreau să o fumez cu gesturi pline de figuri, și zâmbind pisicește pe sub breton, să privesc cu dispreț bărbații care trec prin fața ochilor mei.

Apoi, plecând de la terasă, să ne plimbăm ca fetele prin oraș, în BMW-ul X5 negru, cu geamurile lăsate jos, ca să putem fuma aceleași țigări anorexice și să aruncăm filtrul pe jos, la stop.

Ea deschide o doză de energizant găsită în torpedou, îi îndoaie cheița și mi-o oferă. Iau o gură, și i-o înapoiez. Amândouă ne plângem de cât de prost am dormit în ultima seară.

Pornesc o piesă cu bass turbat, o dau la maxim, și bat cu unghiile în schimbătorul de viteze, pe ritmul muzicii. Apoi reduc volumul, căci ea se plânge că nu ne mai înțelegem. Se aud clinc-urile de la bătăile mele în schimbător.

Ea scoate telefonul și revine pe Facebook, fiindcă asta face toată ziua. Mereu are minim 10 mesaje, și vreo 50 de cereri noi de prietenie, pe care le ignoră nonșalant.

Decid să o las în pace, cu jocurile ei de manipulare…îmi potrivesc oglinda, ca să îmi pot aranja buclele blond-albicioase.

(3 zile mai târziu)

N-a fost o idee prea bună să îmi schimb unghiul oglinzii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s