Musical obsesions – 4

Endless Boogie – Tarmac city

E genul de piesă pusă în Max, bomba aia de care poate am mai menționat că îmi place să merg. Sau altfel spus, piesa merge în caz că n-ai reușit să ajungi în Vamă vara asta. Asta, cu o bere rece și căldura ce încă umblă prin orașe, vor recrea 1 la 1 experiența din Vamă. Bine, dând la o parte bătăile, borâtul pe nisip și dormitul sub mașină.

The new roses – Without a trace

Scuzați ignoranța, dar abia am aflat despre această trupă. A mers instant orice piesă a lor. Am pus-o pe asta fiindcă asta a fost începutul. Pare un gen la care fițoșii muzicali ar găsi ușor defecte. Prea comercial? Prea abordabil de un public larg? O formă de Metallica? Sincer, mă doare în cot.

Jurjak – Șoapte

Instrumental superb, o voce ce pare a Nick Cave, variantă românească. Videoclip superb. Însăși existența unei povești în clip e ceva admirabil astăzi. Niște versuri catifelate, rostite de acea seducătoare voce masculină. Atmosfera e de film cu detectivi, povestea curge ușor și palpitant. Pe scurt, e superlativ.

Unu – Lumea visează

Pusă în 2002 pe youtube, dar cu o vechime reală și mai mare. Unii o numesc o primă încercare de IDM românesc. Eu o numesc feerie. Piesa asta e un vis, o călătorie, o destindere completă și tot ce mai vrei tu să fie. E visul tău de hippiot, iar dacă fumezi iarbă, o să vezi și mai mulți iepurași pe skate-uri cu ea. Îți alimentează iluziile și întreg psihicul. Te duce departe. Pe mine mă duce. 🙂

Robbin And The Backstabbers – Bacovia Overdrive

E fluidă și felul în care curge instrumentalul mi se pare o gâdilare a zeilor în ureche. Versurile nu mi se par printre cele mai fericite. Pare că e un cumul de rime forțate. All in all, mi se pare piesă bună de condus, destul de chill încât să te simți bine, și destul de agitată încât să nu adormi și să se ajungă la ”nimeni la volan”.

The Black Keys – Lonely boy

Mai citește o dată descrierea de la prima piesă din post.

Nopame – Wolves of Bucharest

Nu-s fanul genului. Mi s-a recomandat. Și pot să zic că piesa merită un deget în sus. E genul ăla care mă enerva că e repetitiv. Dar a reușit să bage jazz, un vocal drăguț și un clip destul de sexy ca extra stimulente pentru simțuri. Așa că a dispărut senzația de maimuță care răspunde pavlovian la snare-uri. Mno, e bine.

Muse – Psycho

Dacă nu s-a văzut din postările anterioare pe aceeași temă, o spun acum. Îmi place Muse. Cine cântă mai frumos despre manipiulare și probleme mentale? Mai ales cele din urmă. Hai că sigur îți sună măcar vag cunoscut. Recunoaște. Muse se aude des și în multe locuri, dar din păcate nu prea e cunoscută specific ca trupă. Dar or să vă cotropească. Dă-le puțin timp doar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s