Drama queens + Douglas

Am scris titlul ăsta mai mult ca să țin minte despre ce vroiam să scriu. Căci memoria mă trădează deseori la nevoie.

Unu

Există o anumită specie pe facebook care câștigă tot mai multe adepte. Zi-le cum vrei, eu le-am zis ”drama queens”. Uneori se iubesc între ele, alteori se urăsc. Dar sunt specifice prin următoarele chestii:

  • Atitudinea de prințesă prea bună ca să respire același aer ca toată plebea cu care are ea de-a face zilnic. Aceasta se observă atunci când ia la pulă pe oricine îi răspunde la vreo postare, și are tupeul să nu fie la fel de edgy și ”interesant” ca și ea. Deseori o întâlnești cu expresii de genul ”nu ți-am cerut părerea”, ”dacă aveam nevoie de părerea ta, ți-aș fi cerut-o”, ”oricum nu am scris acest post/poză/comentariu pentru a primi opinii, mă doare în cur ce cred alții”, etc.
  • Își postează fiecare chestie nasoală care i s-a întâmplat, și o exagerează până o ridică la statut de dramă. Face o tragedie din orice, se smiorcăie și așteaptă susținători să o încurajeze și să îi spună că ea rămâne, orice ar fi, frumoasă și deșteaptă.
  • Dacă la problemele ei vine cineva cu soluții, acesta va fi întotdeauna luat la mișto, sau i se va tăia macaroana din scurt, cu motive de genul ”știam și eu asta, eu căutam, de fapt ORICE, în afară de soluția ta”. Fie i se pare prea simplă soluția, fie îți și explică de ce e ea prea specială ca să chiar facă ceva pentru a-și rezolva problema. Munca e pentru sclavi. Și se obosește să o ia personal, eventual te mai face și prost și ignorant că îi dai o idee atât de ”mainstream și stupidă”.
  • Uneori mai vin cu aroganțe supreme, în care își exprimă o părere, și din start insultă pe toți cei care au altă părere. Genul de oameni care scriu: ”dacă ești [insert anything here], dă-mi unfriend”. Nimic nu țipă ”bagă-mă în seamă” mai mult decât un extremism din ăsta ieftin, deseori presărat peste un dublu-standard. Dar deh, ele sunt boeme, de obicei fiindcă sunt fete care au mai citit vreo trei cărți în viața asta. Culmea. Ai fi crezut că în țara asta de melteni, mai deosebești oamenii de maimuțe. Dar se pare că faptul că te speli zilnic și citești mai mult decât sticla de bere nu sunt condiții suficiente să ieși din categoria de giboni. Există și giboni intelectuali.

Doi

Douglas este un magazin pentru femei care nu au muncit pentru banii pe care îi au. Serios, sunt o femeie proaspăt intrată în lumea celor care se machiază zilnic.   La fiecare salariu ajung să cumpăr cel puțin un produs de make up, de obicei mai multe. Nu câștig colosal, dar nici nu mor de foame.  Și de asta zic că Douglas clar nu este un magazin pentru femei care își cumpără lucruri din salariile lor. Doar dacă au poate vreodată niște reduceri din acelea colosale, sau au ascunse prin niște cotloane întunecoase niște produse cu prețuri rezonabile. Căutam un blender, care în traducere pentru necunoscători e un burețel cu care îți întinzi fondul de ten (spoiala) pe față mai bine. E mic, e un burete, e moale. Și deci cam cât te aștepți să fie? 5 lei? 10? Hai 20? Aș fi dat și 20 pe un set probabil, sau pe ceva mai calitativ. Dar singurele lor modele erau unul la 40 de lei, și unul la…99 de lei. Băi, eu nici un pe un fond de ten nu aș da atât… Crezi că aș da pe un amărât de BURETE?

Mda, tare-s curioasă ce femeie din România cu o carieră ar da 100 de lei pe un căcat de burete. Aș putea face o glumă de mascul, să zic că un set de bureți de vase e 4 lei la Kaufland. Și tare am întrebări despre cu ce e atât de diferită bucățica aia roz de un milion și de mărimea unei monede…

Văd că vlogger-ițele nu se sfiesc să expună asemenea produse prin clipuri. Chestii overpriced, shiny, și pe care ni le recomandă cu maaaare drag, de parcă am căca bani cu toate. Sper că fetele alea sunt sponsorizate. De firmele de produse, sau de boșorogi libidinoși care le fut. Sper că nu a dat nimeni bani munciți pe de-astea.

Eu înțeleg capitalismul. Dar înțeleg și faptul că după o anumită linie, orice justificare pentru un anumit preț e ridicolă și îmi insultă munca.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s