Eu nu pot

Azi nu pot vota. Scuze, nu mă omorati. Dar sunt stabilita de 7 luni in Bucuresti, cu buletinul pe adresa părinților din Bacău. Nu mai sunt studentă si nici nu am treabă prin zonă, deci ca să votez ar insemna sa cheltui minim 150 lei drumul dus-intors pentru a vota. Si nu mi se pare ca merita. Si nici macar nu am zis de tot timpul pierdut pe drum, ca as fi trecut peste asta citind o carte, probabil. Dar pentru mine nu merita banii ăia ca sa dau cu o ștampilă. Imi pare rau pt cei ce ma vor judeca aiurea ca zgarcita, dar inainte de a zice ceva, sa va gânditi toti daca ati mai fi votat si ati mai fi pus toti cei de azi pozele alea cu buletinul marcat pe spate daca intrarea voastră la vot ar fi costat 150 de lei.

Sunt drăguțe campaniile astea agresive din bula dreaptă tanara a internetului, imperativele alea de „treci la vot, ce mai aștepți”, sau chiar „mars la vot”. Am râs de ele, dar in sensul trist al comediei. Fiindca raspunsul meu pentru toti talibanii aia e „stai putin, ca nu e asa de simplu”. Dar nu ar interesa pe nimeni. „Misca-ti fundul la vot ” poate merge cand ai de luat un autobuz sau de mers pe jos un drum lejer si scurt. Dar la mine nu va permit sa tipati asa. Ca in primul rand e mai complicat si mai costisitor, si in al doilea rand agresivitatea asta mă enervează. 

M-as fi dus cu drag la vot, am fost la toate voturile organizate de cand am împlinit 18 ani pana acum. Listele suplimentare m-ar fi ajutat.

Nu vreau pomana, vreau doar conditii sa pot vota flexibil. Nu inteleg totusi de ce s-au scos listele suplimentare. Ca nu acolo era miezul fraudelor in alegeri. Listele suplimentare erau un ajutor pt a vota de oriunde din țara, chiar daca nu esti pe la tine prin bătătură. Si prin ele se asigurau ca  oamenii nu votează de doua ori. Serios? De-asta crezi ca ajung rezultatele fraudate? Lol. Oamenii care incearca vot dublu (si care reusesc, ca oricum sunt ușor de prins) sunt o minoritate neglijabilă. Furturile se fac cu sacii, de catre cei cu secțiile, partidele etc. Nu cu gainarii de tipul Gigel de peste deal care a votat de 2 ori. Asa ca readuceti va rog listele suplimentare si poate apoi dezbatem. Nu mai tipati la noi. Ca deveniți talibani de-aia care imi amintesc de fanii moaștelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s