Cidru reviews 

Propun să intrăm pe tărâmul mai nou descoperit de mine al cidrului. E o băutură alcoolică obținută în urma fermentației merelor, care s-a ridicat timid și pe piața noastră. Întâlnirile mele cu băutura asta au fost destul de faine, per total, încât să înlocuiesc de tot berea cu cidru. La nivel de alcool, cam tot acolo e (4,5%-5%), deci poate fi băut fix în aceleași situații ca și berea – la o petrecere lejeră, ceva outdoor vara, în oraș când se iese la stat de vorbă, cam orice zi în care vrei să te răcorești, nu să te matolești în 2 timpi și 3 mișcări. Știi tu, un fel de beție lină. Partea bună e că am scăpat de amăreala aia berii, fiindcă astea au fie gust de mere, fie de alte fructe și combinații fancy de fructe. Și aici băieții or să renunțe, fiindcă probabil e gay să bei așa ceva și să ai penis. Meh, ei pierd.

Strongbow

Încep cu cel mai mainstream. E și la gust la fel de mainstream ca și la imagine publică. Toată lumea îl știe sau a auzit despre el, da asta nu prea îi aduce ceva deosebit. Gustul e decent, ok, e ceva îmbătător cu aromă de mere, red berries sau ceva dubios cu soc. Am încercat din toate, și sticlă și doză. Socul a fost cel mai dubios. Red berries a rămas în memoria mea ca cea mai bună aromă a lor. Eh, una peste alta, merge să-ți răcorească zilele de vară.

Sommersby

Nu știu decât că eu am băut doar varianta de mere. Am ales brandul ăsta mai mult fiindcă prin locurile pe unde mergeam să beau servesc doar cidrul ăsta. Dar dacă e să vorbim doar despre un cidru, fără arome, deci care e la bază doar aromă de mere, e cel mai bun. Are un gust de mere atât de clar și de bun, încât m-a făcut curioasă de e-urile de pe etichetă. Nop, doar are mai mult conținut de mere decât altele. Undeva aproape de 10% dacă țin minte bine. Kudos. (Stai chill, tot sunt și e-uri, dacă voiai naturalețe erai crescător de mere la țară hihi)

p.s. promit să încerc și alte arome

UPDATE Am încercat și blackberry și blueberry, gust foarte bun. Mi-a mai rămas de încercat cel de pere și încă unul, daca nu mă înșel

Kingswood

Azi a fost prima încercare. De mere. Complet regretabil. Gustul fad, diluat, îmi amintește de îndoirea cu apă a berii de la festivalurile sezoniere. Sau aș putea spune că are gustul unei ape în care a râgâit cineva care a băut un cidru. Mă rog, ai înțeles. Apă de cidru. Not worth my money.

Blind pig

În capul meu, asta avea un renume bun, parcă. Am gustat doar o variantă – cea cu berries, cu eticheta mov-albăstruie. Mi-a plăcut. Eticheta. Gustul a fost o insultă pentru papilele mele. O aromă atât de tare și de artificială încât a fost echivalentul gustativ al expresiei „mi-a spart corneea”. Ceva mi-a amintit de energizante. Și de faptul că probabil oamenii care lucrează la această fabrică nu știu nici cum arată vreun „berry”. Nasol, ce să zic. Nici celelalte arome găsite pe raft nu erau tentante. Mai era una cu pere și una cu „smoked honey”. Wtf and wtf again…

Old Mout

L-am păstrat pe final, e preferatul meu. Din cele 3 arome găsite în mega, aia cu passion fruit rămâne dragostea mea. Mai sunt summer berries și încă una cu kiwi and lime, o combinație cam dubioasă, dacă mă întrebi pe mine. Dacă stau să mă uit la ele, cam toate aromele lor sunt pompoase și fandosite, n-au nici măcar una clasică, doar cu mere și atât. Dar meh, cine sunt eu să judec oamenii care mă fac fericită cu alcool cu gust de fructul pasiunii? L-am băut prima dată pe plajă în vamă, și poate de-aia mi s-a lipit de suflet, la pachet cu iubirea de mare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s