Tot ce-ai în pantaloni e baza…

De ce-s idioate feminizdele românce? Fiindcă mereu aduc vorba de tristețile și nemulțumirile lor fix de ziua femeii. Lol, mi-a luat ceva timp să mă prind, dar am văzut acum pattern-ul.

Fix pe 8 martie, de vreo minimum 2 ani la rând, umblă hashtag-ul ăla borât și provocator de borală, #mulțumescpentruflori, mereu fiind urmat de un ”dar…”. Mulțumesc pentru flori, dar eu vreau respect, egalitate și pedepse pentru abuzatorii femeilor. Mulțumesc pentru flori, dar eu vreau consimțământ și protecția femeii, și drepturi în plus…ăăă…pardon, egalitate. Mulțumesc pentru bomboane, dar eu vreau să nu ne mai agresați, să nu ne mai judecați, să ne țineți pamele ca să pășim pe ele spre orice căcat de idee ne trece prin minte, și să nu cumva să vă pună dracu să vă opuneți. Mesajul de bază fiind aproximativ ”Mulțumesc pentru flori, dar voi sunteți opresorii și de obicei dușmanii noștri, ăia cu care trebuie să concurăm”.

Băi, mă lași? Au distrus crizatele astea orice putea fi frumos la a fi femeie în lumea asta. După ce că avem o zi oficială de sărbătoare internațională a femeilor pe 8 martie și încă una pe aproape, gen mothers day (care habar nu am când e dar știu că e) mai avem și vreo două sărbători locale de mărțișor care-s teoretic ale tuturor dar practic cam tot ale noastre, în loc să ne bucurăm de ele, ne-am acrit cu toate tristele alea (care se întâmplă să fie și mega-urâte) care țipă că nu e bine așa. Bărbații abia au reușit să încropească o zi a bărbatului la nivel mioritic, aia de pe 5 mai, care s-a născut oricum ca pretext al Bergenbier să trimită niște trupe românești prin țară și să vândă bere și mici. Mai e și 9 martie, la fel de neoficial prin unele cazuri considerată ziua bărbatului, mai în glumă sau mai în serios, dar mai des în glumă. Iar noi în loc să ne bucurăm că avem ocazii cât de cât mai oficial recunoscute să sărbătorim, ne uităm an de an în gura acelorași femei acre care se strâmbă la flori.

Ne-am putea spune of-ul în privat, punctual, fix omului care ne abuzează sau ne discriminează, într-un cadru personal și fără să implicăm alte persoane? Am putea, dar cum să nu facem un pic de scandal fix când e reflectorul pus pe noi? Băi, curcilor, reflectorul era pus ca să arate bucuria și frumusețea de a fi femeie, era pentru apreciere și gesturi frumoase, nu era o șendință de psiholog (sau psihiatru, după nevoi) cum credeți unele din voi.

Am fost și eu abuzată. Am scris și pe aici despre asta. Mi-a fost greu să mă apăr, n-aveam cui spune. Dar n-am întors-o ca la Ploiești cu prima ocazie care mi s-a oferit ca să mă bucur și să sărbătoresc feminitatea mea. Uite o zi în care lumea-și amintește că e ceva frumos în a fi femeie, și că femeile aduc ceva frumos în orice loc se află. Aha, perfect. Aici e locul meu să spun cât de greșit cred toți. E complet nasol să fii femeie, vai, uitați și de ce. Nu e drept față de imaginea de ansamblu. Nu e drept deoarece ca femeie e imposibil să nu fi primit în toată viața măcar un favor mic sau mare, obținut nu pe merit ci tocmai din cauza faptului că ești femeie. Unul, oricât de mic. O deschidere de ușă. O oferire să ți se desfacă o sticlă înfiletată bine. O ofertă să mergi undeva cu o mașină care avea mai puține locuri decât oameni de dus, și poate un bărbat a mers pe jos ca să te lase pe tine în mașină. Și tot așa, pot crește mărimea favorurilor până la infinit, aproape. Dar pe alea n-o să le menționezi niciodată de ziua femeii, că știi ce au fost, nu? Păi vezi cum nu e drept?

În felul ăsta enervezi și ultimii bărbați care te mai respectă suficient cât să îți aducă un mic dar de ziua ta. Pot fi colegi de muncă, poate fi un prieten vechi, un frate, nu doar iubitul sau soțul. Nu le asculta pe feministe, nu te acri la primirea de gesturi drăguțe, ci bucură-te de ele. Majoritatea oamenilor care ți-or zice la mulți ani cu o floare sau o bomboană o fac ca să te sărbătorească și ca să-ți mulțumească în acest fel că exiști prin viața lor într-un fel sau altul. Dacă o fac doar pentru că așa e obiceiul, problema lor. Dar probabil tot au undeva o sămânță de idee că ”așa e frumos”, chiar dacă n-au chef.

Mult prea rar se întâmplă – ăla de-ți dă flori e ăla care te abuzează. Dacă există oameni de genul ăsta, apăi trebuia să fugi de mult de ei, căci sunt caz de medicamente. E o ruptură logică între a agresa femei și a le da flori, fie că e vorba de o aceeași femeie, fie că e vorba de femei diferite din viața ta. Cine le face pe amândouă e bolnav și nu merită pe nimeni lângă el. Dacă cineva crede că o floare anulează un gest de  nesimțire sau agresiune ca într-un sistem de scoruri, e cretin și trebuie internat. Dar tot rămân la părerea că sunt cazuri mult prea rare. Genul agresor și genul oferitor de flori se intersectează foaaarte rar în condițiile unei lumi civilizate, ca noi.

Pe mine ăia de m-au agresat nu mi-au dat flori. Iar ăia de mi-au dat flori nu m-au agresat, că sunt bărbați educați și cu bun simț. Așa că hai să nu-i enervăm pe bărbații educați și decenți cu povești despre ce fac bărbații abuzatori. Probabil știu și ei, suntem în era în care toate poveștile se aud. Care ar fi reversul ce nu ne-ar plăcea? Cum ar fi să ne vorbească bărbații despre cât de curve-s femeile, fără măcar să se uite la persoana din fața lor? Să se plângă așa la general, fără să calculeze dacă persoana aia cărora ei vorbesc poate nu e dușmanul?

Da, există agresiune în lume, e nasoală și trebuie pedepsită. Prin lege, dacă se poate. Dacă pentru unii nu s-a putut să aibă respectul din educație, trebuie să-l substitui cu altceva, precum o teamă subliminală de pedepse legale. Dar cu feminismul ăsta dubios de secol 21 riscăm să alunecăm într-o greșeală oribilă. Și aia ar fi să enervăm bărbații de bun simț. Hai să n-o facem. Hai să nu mai enervăm bărbații cu bun simț.

Dacă-i enervăm destul de tare, se duce dracului și asta cu florile și cu sărbătoritul, și o să trăim într-o tristă egalitate în care toată lumea poartă pantaloni.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s